"Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus! - Pikku G -"

Kiipeilijä_nuoriso_slider
bändi_nuoriso-slider
melojat_nuoriso_slider
salibandy_nuoriso_slider

Eloa, iloa, oloa ja elämyksiä nuorille!

Nuorisopalvelujen kohderyhmänä ovat kaikki alle 29-vuotiaat kuntalaiset. Tavoitteena on kannustaa nuoria omaehtoiseen harrastustoimintaan ja vapaa-ajanviettoon sekä edistää nuorten elämänhallintaa, osallisuutta ja kansalaisaktiivisuutta.

Nuorisotyön toimintaympäristöt ovat muuttuneet vahvasti ja nuorisotyölle on tullut uusia haasteita, joiden sisällöissä korostuvat entistä enemmän yhteisöllisyys, kansalaisvaikuttaminen, nonformaalien oppimisympäristöjen kehittäminen ja nuorten liittäminen yhteiskunnan jäseniksi.

Nuorisotyö kohtaa nuoria hyvin monimuotoisissa ympäristöissä. Alueellisesti nuorisotiloissa on peruskäyttäjäkunta, joka käy tiloissa säännöllisesti (n. 2500 nuorta), mutta nuorisotyö kohtaa nuoria myös monilla muilla foorumeilla, kuten kouluissa ja tapahtumissa. Verkkotyön kehittäminen on nuorten kohtaamisessa tärkeää ja erityisnuorisotyön kontaktit nuoriin ovat muodostuvat nuorisoaseman ja poliisin Nuortentiimin kautta.

Nuorten aktiivisesta toiminnasta on hyvänä esimerkkinä nuorisovaltuusto, joka on toiminut Joensuussa jo vuodesta 1999.

Avustuksilla tuetaan järjestöjen ja vapaiden toimintaryhmien toimintaa.

Nuorisotyö toimii nuorten yhteiskunnallisten ilmiöiden tulkkina ja vahvana yhteisöjen turvallisuuden elementtinä. Alueellinen nuorisotyö sitoutuu vahvasti nuorten sosiaalisiin yhteisöihin ja sillä on hyväksytty pääsy moniin nuorten omiin verkostoihin, joka mahdollistaa myös avoimen kanavan ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja yhteisöjen ulkopuolelle jäämistä.

Päivitetty 03.08.2017

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!

nuortenjoensuu nostokuva

Joensuun nuorisopalveluiden oma nuorten sivusto.

Lue lisää »
nuorisovaltuusto nostokuva

Joensuun nuorisovaltuusto on toiminut vuodesta 1999 alkaen joensuulaisten nuorten äänitorvena. Nuorisovaltuuston toiminta on ollut monimuotoista.

Lue lisää »
palvelukeskus

Nuorten palvelukeskus tarjoaa nuoren elämän kokonaisvaltaisesti huomioivia neuvonta-, ohjaus- ja tukipalveluja esimerkiksi opiskeluun, työhön, arkeen, raha-asioihin, elämänhallintaan, mielenterveys- ja päihdeasioihin liittyen. Palvelut ovat alle 30-vuotiaiden joensuulaisten käytössä. Nuorten palvelukeskus (NPK) sijaitsee osoitteessa Torikatu 17, 2. kerros. Palvelukeskuksen toimintoja järjestetään myös ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa Nuorisokeskus Whisperissä.

Lue lisää »
nuorisoverstas nosto

"Kerää kokemusta, etsi oikeaa alaa, tee suunnitelma" Joensuun Nuorisoverstas ry on yhdistysmuotoinen toimija, joka toteuttaa nuorten työpajatoimintaa seutukunnallisesti Joensuussa, Kontiolahdessa, Liperissä, ja Outokummussa.

Lue lisää »