"...nuoria on kuultava heitä koskevissa asioissa."

- Nuorisolaki 8 §

_DSC4709.jpg
vaalibanner.png
nuorisovaltuutetut
Piccy16.jpg © Joakim Kärkäs 2013

Joensuun nuorisovaltuusto

Joensuun nuorisovaltuuston tehtävänä on vaikuttaa nuorten asioihin aloittein, kannanotoin ja mielenosoituksin. Nuorisovaltuusto järjestää myös tapahtumia, seminaareja ja tapaamisia.

6.6.2018 järjestetään Pohjois-Karjalan suurin nuorten järjestämä tapahtuma JNS On the Street, jo kymmenennen kerran. Luvassa on siis isot synttärit!

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Joensuun vasta uudistetussa Ilosaaressa. Tapahtumaan kuuluu perinteinen tanssikilpailu, jonka ilmoittautuminen on jo auennut! Käy ilmoittamassa itsesi tai ryhmäsi mukaan. Luvassa on myös paljon muuta oheisohjelmaa ja rento rantatunnelma aina iltaan saakka. Tervetuloa!

 

Nuorisovaltuusto puistelee lehden sivuilla mielenterveysongelmiin liittyviä asenteita

Nuoret ovat kirjoittaneet lehteen mielenterveysongelmistaan. Joensuun nuorisovaltuuston toimittama Mielenrauhaa-lehti käsittelee nuorten mielenterveysongelmia osana jokapäiväistä elämää. Edellisen kerran nuorisovaltuusto teki lehden vanhempien avioerosta. Mielenrauhaa-lehteä jaetaan Joensuun kouluihin ja nuorisotoimijoille eri puolille Suomea, jotta se tavoittaisi mahdollisimman monta nuorta.

Lehden tarinat on kerätty sosiaalisen median ja puskaradion avulla, ja niiden nimettömyys mahdollistaa riipaisevan todenmukaisuuden. Lehden tekoprosessi käynnistyi nuorisovaltuuston yksittäisten jäsenten halusta vaikuttaa mielenterveysongelmia koskeviin asenteisiin, jotta ongelmien kanssa painivilla nuorilla olisi tasavertainen mahdollisuus olla osana yhteiskuntaa ilman syrjintää tai ennakkoluuloja. Nuorille haluttiin tarjota kanava oman tarinansa kertomiseen ilman leimatuksi tulemista. Tarinoista käyvät ilmi yhteiskunnan ja vanhemmuuden haasteet sekä aikuisen tuen merkitys nuorten arjessa jaksamiselle. Tarinoilla on haluttu luoda toivoa, että apua hakemalla nuori voi kokea onnellisuutta ja yhteenkuuluvuutta ilman jatkuvaa vaikenemista tai häpeän aiheuttamaa painetta.

Nuorisovaltuusto on tehnyt yhteistyötä Joensuun nuorisopalvelukeskuksen kanssa. Nuorisovaltuuston mukaan lehdenteko on ollut pitkä mutta palkitseva projekti, ja lehti on jo nyt saanut myönteisen vastaanoton. Myös Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen on kirjoittanut lehteen aiheesta kolumnin.

 

Lehti on luettavissa myös verkkoversiona osoitteesta mielenrauhaa.com.Lisätietoja:
Jutta Kukkonen
nuorisoasiamies
Joensuun nuorisopalvelut
050 349 5849
jutta.kukkone[ät]jns.fi

Enja Seppänen
nuorisovaltuutettu
045 147 1222
enja97[ät]msn.com

Päivitetty 26.04.2018

 

Löydät nyt Joensuun Nuorisovaltuuston myös instagramista

Instagram

 

YHTEYSTIEDOT

Tatu Hiltunen
Puheenjohtaja
Joensuun nuorisovaltuusto
nuorisovaltuusto@joensuu.fi

Noora Kosonen
Sihteeri
Joensuun nuorisovaltuusto
Puh. 050 365 4424
noora.kosonen36@gmail.com

Jutta Kukkonen
Nuorisoasiamies
Puh. 050 349 5849

jutta.kukkonen@joensuu.fi

Jussi Ahonen
Vaalityöntekijä
Puh. 050 430 0847

jussi.ahonen@joensuu.fi


>Tarkemmat yhteystiedot

nuorisovaltuustovaalit.png

Joensuun Nuorisovaltuusto vaalit 2018 käydään tänä syksynä!

Lue lisää »
Erolehtikansinostoon.jpg

Joensuun nuorisovaltuuston suosittu erolehti nettiversiona!

Lue lisää »
kokouksetnosto.jpg

Uusimmat kokouspöytäkirjat ja esityslistat löydät täältä!

Lue lisää »
Timanttiklubinosto.jpg

Mikä se paljon puhuttu timanttiklubi oikein on?

Lue lisää »