"Hyödyllistä infoa ja näppärää knoppitietoa Joensuusta"

opiskelija1
opiskelija2
opiskelija3

Joensuu on opiskelijakaupunki

Yliopistokaupunki Joensuussa joka kolmas vastaantuleva on opiskelija.

Joensuu on opiskelijakaupunki. Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampus, Karelia-ammattikorkeakoulu, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä sekä kaupungin muut oppilaitokset houkuttelevat Joensuuhun nuoria. Niinpä kolmasosa joensuulaisista onkin alle 25-vuotiaita. Syksyllä 2013 Joensuun oppilaitoksissa aloittaa yli 3 300 uutta opiskelijaa, joista lähes 20 prosenttia on ulkomaalaisia. Joensuussa voi opiskella melkein mitä vain musiikista ja fysiikasta oikeustieteisiin ja kulttuurintutkimukseen. Laaja oppiaineiden ja opiskelijoiden kirjo tuo Joensuuhun aivan omanlaisensa opiskelijakaupungin fiiliksen.

Eniten opiskelija-asuntoja Joensuussa tarjoaa Joensuun Elli. Ellillä on asukkaina yli 3 500 opiskelijaa ja opiskelijaperheen jäsentä. Puolet Ellin asunnoista sijaitsee keskustassa tai sen välittömässä läheisyydessä. Syksyisin Joensuussa on opiskelija-asunnoista pulaa, tilannetta koordinoidaan laajassa yhteistyössä oppilaitosten, Ellin ja kaupungin kanssa erityisjärjestelyin. Yleensä asuntotilanne helpottuu viimeistään loka-marraskuussa.
www.joensuunelli.fi

Muuta tietoa asumisesta Joensuussa:
http://www.joensuu.fi/asuminen

Opiskelijat ovat Joensuussa aktiivisia tapahtumien käyttäjiä – ja järjestäjiä:
http://www.joensuu.fi/tapahtumat

Useista kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluista pääsee nauttimaan opiskelija-alennuksella:
http://www.joensuu.fi/kulttuuri
http://www.joensuu.fi/liikunta

Keväällä 2012 toteutetun opiskelijakyselyn mukaan Joensuun pääkirjasto on opiskelijoiden eniten käyttämä kaupungin palvelu Joensuussa. Yliopistokampuksen lähellä sijaitsevassa kauniissa kirjastorakennuksessa asioi päivittäin noin 2 000 ihmistä.
http://www.joensuu.fi/kirjasto

Joensuussa sijaitsevien oppilaitosten omat sivut:
www.uef.fi
www.karelia.fi
www.riveria.fi
http://www.joensuu.fi/konservatorio

Päivitetty 20.04.2018