"pyörällä pääsee"

Toriparkki_havainnekuvalaaja

Joensuussa rakennetaan kiivaasti vuonna 2018

Joensuun kauppatorin remontti ja pyöräilyverkoston jatkaminen vaikuttavat liikenteeseen ja liikkumiseen lähikuukausina. Kauppatorin pinnan, torilavan ja ympäröivien katujen rakentaminen käynnistyvät toukokuussa.

Ajankohtaisia uutisia aiheesta

11.5.2018:
Asemanseudun rakentaminen alkaa - Alueen palvelut paraneva

8.5.2018
:
Kysely Malmikadun rakentamisvaihtoehdoista välillä Koulukatu-Rantakatu

7.5.2018:
Kauppatorin alueen rakentaminen täyteen vauhtiin

4.5.2018:
Asemanseudun rakentaminen alkaa - Siltakatu-Itäranta-risteykseen liikenneympyrä

3.5.2018:
Kauppakadun saneeraus alkaa 7.5. - Katu suljetaan autoliikenteeltä

Torin alueen rakentaminen 2018

Torin pinnan laatoitustyöt käynnistyvät toukokuun puolivälissä ja kestävät syys–lokakuulle saakka. Samalla rakennetaan uusi torilava ja torin keskelle vesilähde.

Työmaat vaikuttavat torin ympäristön liikennejärjestelyihin monella tavalla. Bussiliikenne siirtyy takaisin Koskikadulle kesäkuussa. Tällöin Siltakadulta poistuvat bussipysäkit kokonaan.

Koskikadun kadunvarsipysäköinti loppuu kokonaan välillä Rantakatu–Koulukatu. Korvaavat pysäköintipaikat ovat lähistöllä olevissa pysäköintilaitoksissa Kirkkokadulla ja Koulukadulla sekä Elielinkujan pysäköintialueella. Toriparkin valmistuessa syyskuussa alueen pysäköintimahdollisuudet paranevat huomattavasti.

Katso suurempi kuva kartasta tästä

Siltakadun muuttaminen lämmitetyksi kävelykaduksi Torikadun ja Kirkkokadun välillä alkaa kesä–heinäkuun vaihteessa. Kadulla voi liikkua myös pyörällä ja alueelle tehdään katettuja pyöräpysäköintipaikkoja. Siltakadun rakennustyöt valmistuvat lokakuussa 2018.

Rantakadun ja Niskakadun risteyksessä tehdään pieniä järjestelyjä bussiliikenteen sujuvuuden parantamiseksi. Samalla myös Rantakadun ja Siltakadun tilapäinen kiertoliittymä Sokoksen kulmalla rakennetaan lopulliseen muotoonsa.

Kauppatorin ja ympäröivien katujen rakennustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan lokakuussa 2018. Samaan aikaan kaupunki aloittaa myös Asemanseudun muutostyöt rakentamalla kaksi liikenneympyrää Itäranta-kadulle välillä Siltakatu–Vanharaitti.

Lisäksi Kauppakatua saneerataan välillä Niskakatu–Yläsatamankatu. Jalankulku yrityksiin on järjestetty, mutta autoliikenteeltä katu on suljettu valmistumiseen asti loppusyksylle 2018.

Asemanseudun rakentaminen 20182026

Joensuun Asemanseutu rakentuu lähivuosien aikana uudenlaiseksi liikenteen, palvelujen ja asumisen keskukseksi osana symmetrisen kaupungin kehittämistä. Alueen liikennejärjestelyjä tiivistetään ja tuodaan lähemmäksi toisiaan. Vapautuva tila käytetään keskustatyyppiseen toimintaan ja alueen palvelujen kehittämiseen.

Rakentaminen on keväällä 2018, ja alue toteutuu vaiheittain noin kymmenen vuoden aikana 2018–2026.

Suurin muutoskohde rautatieasemanalue
 

Suurimpana yksittäisenä muutoskohteena on rautatieasemanalue. Aseman odotustilat ja palvelupiste matkustajille siirtyvät uuteen pysäköintitaloon. Junalaitureille kulku siirtyy pohjoisemmaksi nykyiseltä paikaltaan. Alueelle valmistuu ylikulkusilta hotellilta ja pysäköintitalolta laitureille. Bussi- ja junaliikenne sijaitsevat vierekkäin. Näiden väliin jää jalankulun ja pyöräilyn alue. Saattopysäköinti ja taksit siirtyvät osittain pysäköintilaitokseen sään suojaan.

Katso suurempi kuva kartasta tästä.

Päivitetty 18.05.2018